Creagia
El rètol lluminós de Creagia: un projecte a contrarellotge en 36 hores
Ismael Miñano
17 November 2016

Els passats dies 9, 10, 11 i 12 de novembre va tenir lloc el Rec.014, un esdeveniment de moda, música, foodtrucks i cultura que es realitza al barri del Rec d’Igualada. Durant 4 dies antigues adoberies es transformen de manera efímera en botigues de conegudes marques de moda que fan vendes a preus especials.

La nostra oficina es troba al barri del Rec (i ens encanta), a més a més d’estar ubicada enmig del circuit de botigues del Rec.0 d’enguany i finalment, des de Creagia fa anys que treballem amb els companys de Recstores (organitzadors de l’esdeveniment) realitzant la web i altres temes digitals.

Rètol ja finalitzat, en proves a l’interior de l’oficina.

Tot plegat va resultar ser un bon context per tenir una idea sonada que ens va passar pel cap: Volíem construir un rètol de Creagia lluminós per poder-lo penjar a la façana de la nostra oficina, on a més a més tots els visitants poguéssin modificar-ne el color des del seu propi mòbil.

Això era cap al vespre de dimecres dia 9 de novembre i el Rec.0 només duraria 3 dies més. Ens vàrem proposar tenir-lo llest per estrenar-lo divendres i que pogués estar en funcionament durant el mateix divendres i l’endemà dissabte.

Així, entre bromes i sense saber-ho, acabàvem de proposar-nos un repte a contrarellotge a complir en 36 hores. I no teníem res.

Vàrem decidir que informaríem puntualment via Twitter i Instagram de les novetats del projecte, fet que va generar més expectació de la que inicialment esperàvem. Havíem de pensar el projecte, dissenyar-lo, comprar el material, construir-lo i posar-lo en funcionament. No era cap projecte de l’altre món, aparentment senzill, però tot plegat sense aturar el nostre ritme normal de treball i atenció als clients.

El sistema consisitira en dues parts, la vessant més tècnica i la vessant més “física” que construiria el rètol en si. Vàrem dividir les tasques i sincronitzadament les vàrem anar acomplint.

Pintant els marcs laterals del rètol.

Després de 36 hores vàrem tenir el rètol a punt i funcionant. Vàrem comprar el domini colors.cat i vàrem activar la interfície perquè tothom pogués controlar-ho. Per fer-ho saber a tots els vianants, vàrem instal·lar un cartell de fusta que indicava la possibilitat de jugar amb el nostre rètol.

La interfície creada per colors.cat

La rebuda va ser molt bona i per sorpresa nostra, amb molts més participants dels esperats. Estem contents d’haver pogut dur a terme un projecte divertit i simpàtic, com a repte intern de 36 hores, però que a més a més a servit com a homenatge als amics del Rec.0 i tots els seus assistents. Confiem seguir construint més coses com aquestes!